Гробокопачът Ролански! Община Роман потъна в дългове, за да плати близо милион глоба на ДФЗ

Гробокопачът Ролански! Община Роман потъна в дългове, за да плати близо милион глоба на ДФЗ 773 789 лв. и 89 ст. е финансовата корекция, която община Роман трябва да плати на Държавен фонд „Земеделие“. Корекцията е наложена заради незаконосъобразно избран изпълнител на договора за ремонт на пътя Роман-Стояновци.
Цялата сума, отпусната безвъзмездно от ДФЗ, е на стойност 3821275лв. 
За да може да изплати наложените й финансови корекции от проект по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, сключен между Държавен фонд "Земеделие" и Община Роман по подмярка 7.2 "Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура" от Програмата за развитие на селските райони за периода 2004-2020 г. , общината потъна в дълг.
Наложените финансови корекции са заради открита дискриминация в обявената обществена поръчка.
Интересното в случая е, че финансовата корекция не е обжалвана от страна на доскорошния кмет Валери Ролански и неговия екип, като не са предприети никакви административни мерки.
Мълчаливото съгласие на местната администрация с финансовата корекция не само доказва грешката им, но и струва на жителите на общината точно 773 789 лв. и 89 ст.
11.10.2023, 08:20 часа
2268 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha