Обновиха парка и спортната площадка в белослатинското село Попица /снимки/

Обновиха парка и спортната площадка в белослатинското село Попица /снимки/ След подадено заявление за участие в Конкурс на тема: “ОБИЧАМ ПРИРОДАТА – И АЗ УЧАСТВАМ”, от Национална кампания „За чиста околна среда – 2023 г.”, в белослатинското село Попица стана факт изпълнението на проект „Спорт сред природата-облагородена жизнена среда за здраве и отдих в село Попица”. 
Проектното предложение цели създаване на приветлива и естетична среда за отдих и спорт, игри, развлечения и повишаване на екологичното самосъзнание.
Проектът включва закупуване и монтиране на Комбиниран уред 6 в 1 двоен ски тренажор - велоергометър степер - уред за разтягане на краката - въртящ диск, закупуване на лежанка - комбинирана, със секция за крака, за фитнес на открито, закупуване на троен комбиниран външен фитнес уред, закупуване на кошчета за отпадъци, закупуване на паркови пейки, озеленяване, изливане на бетон, изработка на информационна табела. Общата стойност на разходите е 11 683 лева.
Със средствата по проекта и доброволен труд от страна на жителите, кметството превърна този парк и възстановената спортна площадка, в любимо и предпочитано място за игри на всички деца и за спорт на хората от всички възрастови групи на открито. Доброволният труд пък стимулира, както опазването на спортната площадка и прилежащия парк, така и гражданската активност и отговорност. 
Значимостта на проекта е, че селото ще има чиста и добре поддържана спортна площадка и прилежаща паркова зона, със съхранена природна среда, с обособени зони и кътове, които ще радват жителите и гостите на селото.
С обособяването на зона за фитнес на открито се създават здравословни умения и навици в населението и е предпоставка за развитие на здравната култура в подрастващото поколение чрез създаване на условия за осъществяване на системна спортна дейност сред природата. С дейностите по проекта се създаде по-привлекателен облик и екологична среда за игри на децата от всички възрастови групи. Освен подобряване на качеството на живот, проектът „Спорт сред природата-облагородена жизнена среда за здраве и отдих в село Попица“ е преди всичко пример и източник за въздействие в процеса по създаване на екологична култура в населението. Кметът на Попица - Юли Йолов изказа своята благодарност на община Бяла Слатина и лично на кмета - инж. Иво Цветков, за оказаното съдействие при реализацията на проекта.
11.10.2023, 13:57 часа
875 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha