Ето какво ще стане с нас, ако дълго се въздържаме от секс

Ето какво ще стане с нас, ако дълго се въздържаме от секс При продължително въздържание от секс либидото намалява, тонусът на интимните мускули се влошава, може да се появи болка и импотентност. Тези и други последици от нередовния интимен живот бяха посочени от сексотерапевта Сари Купър.
Според Купър много жени губят интерес към секса след продължително въздържание. Тя обаче уточни, че това правило не е универсално и мнозина, напротив, изпитват силно желание за интимност.
За мъжете продължителният отказ от секс застрашава еректилна дисфункция, предупреди Купър. Според нея проблемите с потентността са по-чести при по-възрастните мъже.
Специалистът допълни, че периодите без секс се отразяват зле на тонуса на интимната мускулатура. Според нея този проблем е особено актуален за жените на средна и напреднала възраст.
„Без редовен полов акт, стените на вагината стават по-тънки, което може да доведе до болезнен секс, когато сексуалната активност се възобнови“, каза Купър.
Освен това тя добави, че може да се появи и чувство на тревожност и депресия. Лекарката обясни, че физическата и емоционална близост помагат в борбата със стреса.
25.10.2023, 11:00 часа
875 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha