Нов удар във Видинско! Ченгета „ожънаха“ поредна плантация с канабис /снимки/

Нов удар във Видинско! Ченгета „ожънаха“ поредна плантация с канабис /снимки/ Поредна наркоплантация са разбили полицаи от Видинско, съобщават от пресцентъра на областната дирекция на МВР.
Голямо количество канабис и система за напояване на растенията са иззети вчера в местността „Рациария“, в землището на село Арчар. Обрани са 17 стръка с височина от 120 до 220 см и са открити още около 6 кг зелена полусуха  листна маса. Тревата е индикирала на канабис при полевия наркотест.
На мястото разследващите открили и иззели поливна система, ползвана за напояване на растенията - полипропиленови тръби, електронен таймер и помпа за изпомпване на вода от намиращ се в близост естествен водоизточник. 
Ударът е направен в хода на проведена специализирана операция за противодействие на наркопрестъпленията. Припомняме, че на 1 октомври в гориста местност в същия район видинските криминалисти заловиха жител на Арчар в момент на обработка на конопени растения и иззеха 35 кг канабис. Вчера пък бе разбита още една плантация в село Гайтанци. 
Работата по случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство. 
17.10.2023, 10:54 часа
737 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha