Започна есенното почистване в Берковица, общината с важен апел

Започна есенното почистване в Берковица, общината с важен апел От 9 октомври започна есенното почистване в Берковица. То ще продължи до 1 декември.
Обемистата зелена маса от почистване на дворове, градини и други, следва да бъде оставена до контейнерите. Натрупаните отпадъци ще бъдат извозвани от ОМ "Комунални дейности" по предварително изготвен график. В тази връзка е необходимо жителите да предприемат действия по почистване като спазват определения график за обслужване на съответните улици. 
График за почистване през настоящата седмица - 16.10.2023 - 20.10.2023
Улици: „Кирил и Методий“, „Проф. Петко Наумов“, „Захари Стоянов“, „Битоля“, „Здравченица“, „Черковна“, „Охрид“, „Вардар“, „Ангел Кънчев“, „Явор“, „Берковска река“, „Отец Паисий“, „Гоце Делчев“, „Лерин“, „Шабовица“, „Стамболийски“, „Христо Ботев“, „Звезда“ и всички неупоменати улици за съответния район.
"Призоваваме да НЕ изхвърляте строителни и едрогабаритни отпадъци до и в контейнерите и кофите за смет.
Напомняме, че всеки жител на община Берковица, който желае да се освободи от строителни и едрогабаритни отпадъци е необходимо да подаде заявка за извозване на тел: 0953/88374 или в администрацията на ОМ „Комунални дейности“ на ул. „А. Страшимиров“ № 2 (трети етаж в сградата на РС "ПБЗН")
Строителните отпадъци трябва да бъдат поставени в чували, а едрогабаритните отпадъци – приведени във вид, удобен за товарене. Количеството на отпадъка не трябва да надвишава 2,5 куб.м. / 50 лв. за един курс. Не се допуска смесването на различните видове отпадъци. В деня и часа на извозването отпадъците трябва да бъдат изнесени от дворното място на тротоара. Извозването ще се осъществява в интервала от 07:30 ч. до 16:00 ч. за дните от понеделник до петък включително.
Снимката е показателна как да НЕ се изхвърлят и трупат отпадъци до контейнерите. Гледката съвсем не е приятна както за живущите, така и за гостите на града!" написаха от община Берковица.
17.10.2023, 13:03 часа
626 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha