При акция: Полицаи намериха над 16 кубика незаконни дърва на няколко адреса във Видинско

При акция: Полицаи намериха над 16 кубика незаконни дърва на няколко адреса във Видинско Ченгета проведоха специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с незаконната сеч, превоза и съхранението на немаркирани дърва, на територията на Кула. 
Вчера служители от районното управление и 4 екипа на жандармерията са извършвали превантивна и контролна дейност на териториите на общините Кула, Грамада, Бойница и Макреш. Общо 16.5 кубика дърва без контролна горска марка и без документи, доказващи законния им произход, установили униформените при проверки на 5 адреса – в Грамада, и в селата Старопатица и Големаново. 
На стопаните са съставени актове по Закона за горите, дървата били иззети, а по случаите са образувани 5 преписки за извършено престъпление по чл.235 от Наказателния кодекс. 
В хода на операцията служителите на реда проверили  87 моторни превозни средства, 120 лица, шест търговски обекта и питейно заведение. За констатирани нарушения по Закона за движението по пътищата съставили два акта и 20 фиша. 

*Снимката е илюстративна
18.10.2023, 12:09 часа
917 1
Коментари

Он

25.10.2023, 01:24 часа
А Буковец, а Божурица над хижата??! или румънските тирове дето се товарят с дърва от резервата са невидими??!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha