Делян Добрев: Денков лети с оставката си всеки път, когато поискам да отнемем дерогацията на "Лукойл"

Делян Добрев: Денков лети с оставката си всеки път, когато поискам да отнемем дерогацията на "Лукойл" "Лукойл" няма да си тръгнат, докато не им вземем дерогацията. Три пъти го предложих. Всички от "Промяната" и ДБ гласуват против, нищо че уж са срещу Русия. През това време премиерът Денков  лети и плаши с оставката си, ако махнем дерогацията. Това заяви пред бТВ Делян Добрев от ГЕРБ-СДС, който е и председател на Комисията по енергетика в НС.
Николай Денков звъни на шефа на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, която му казва "звънни му ти, той е неконтролируем".
Не може "Лукойл" да вземе 3 млрд., а българският потребител - 0. Левчето продължава, коментира Добрев.
С предложението за такса "транзит" за Унгария и Сърбия, Асен Василев отново върши работа на Русия. Така иска да напомпи приходната част на бюджета и да докара дефицита до 3%. Кой ще ги плати? Тези три милиарда са въздушни, няма кой да ги събере, разкри депутатът от ГЕРБ.
"Натрупаните задължение на Лукойл 674 000 евро, а Асен Василев и Министерството на финансите ги проверяват 3 месеца. Кое счетоводство ги проверява три месеца", попита Делян Добрев.
Той намекна още, че Асен Василев праща доноси срещу него в САЩ.
20.10.2023, 10:36 часа
659 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha