Заради топлото време и бурния вятър: Пожари вилнеят във Врачанско и Монтанско

Заради топлото време и бурния вятър: Пожари вилнеят във Врачанско и Монтанско Пожари вилнеят във Врачанско и Монтанско заради бурния вятър и необичайното топло време, научи агенция BulNews.
Преди около 2 часа на главен път Е-79 между Враца и Краводер са започнали да горят сухи треви и храсти от двете страни на пътя. От клип в една от врачанските групи се вижда как пламъците са стигнали почти до платното за движение, а издигналият се гъст дим прави предпоставки за ПТП и крие сериозен риск за шофьорите. Съветваме водачите да се движат с повишено внимание. Видео може да видите тук
Междувременно от полицията в Монтана съобщиха за 15 потушени пожара, възникнали в областта вчера. Огнената стихия не е подминала покрайнините на града, както и градинки в квартали на Лом, Берковица и Чипровци, а също край селата Песочница, Сталийска махала, Дондуково, Долни Цибър, Копиловци, Долна бяла речка и т.н. Изгорели са общо около 500 декара сухи треви, храсти и отпадъци. 
Според служителите на реда, пожарите са неумишлени и основните причини за тях са две - необичайното за сезона време, и човешка небрежност при боравене с огън на открито или лекомислено захвърлен фас от цигара.
22.10.2023, 14:30 часа
2785 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha