Враца настръхна! Пуснаха на свобода поръчителя и извършителя на огромния палеж на 3 коли в подземен паркинг

Враца настръхна! Пуснаха на свобода поръчителя и извършителя на огромния палеж на 3 коли в подземен паркинг Поръчителят и извършителят на палежа в подземен паркинг на жилищен блок във Враца вече са на свобода, научи ексклузивно агенция BulNews. Вчера Софийският апелативен съд постанови мярка подписка на двамата обвинени в тежкото престъпление, при което изгоряха три коли и мотор, а животът на десетки врачани бе поставен в риск. 

Извънредно! Палеж на кола едва не изби десетки в блок във Враца, евакуират хората през прозорците /снимки/

Припомняме, че невижданата по своя мащаб атака бе извършена през нощта срещу 8 октомври. Тогава бил счупил прозорец на подземния паркинг в чисто новата кооперация до „Кауфланд“ в града, след което била хвърлена запалителна течност върху лек автомобил „Фолксваген Пасат“. Пламъците се прехвърлили и на спрян до него мотор „Ямаха“ МТТ 850, джип „Опел Антара“ и джип БМВ.
Едва няколко дни по-късно полицията разкри и залови извършителя и подбудителя на атентата, както и помагач, карал колата. Оказа се, че 30-годишният Калоян Манолов е поръчал палежа, за да отмъсти на надзирателя във врачанския затвор Томислав Димов заради стара любовна драма. Пряк извършител на атаката пък е 47-годишният Николай Николов, който е криминално проявен. 

Ексклузивно в BulNews! Вижте кой поръча палежа на кола и щеше да избие десетки хора във Враца /снимки/

Тричленен състав на Апелативен съд – София отмени протоколно определение на Окръжен съд – Враца, с което на обвиняемите бяха взети мерки за неотклонение "задържане под стража" и вместо това постанови мярка за неотклонение "подписка" и за двамата обвиняеми, съобщиха от съда. 
В мотивите си съдът посочва, че независимо от ранния етап на разследването, досъдебното производство страда от сериозни доказателствени дефицити и на този етап обоснованото предположение се основава на минимални гласни доказателства, които имат характера на косвени. Към момента не е установена причинно-следствена връзка между изведения от прокуратурата мотив на обвиняемите за извършване на палежа и техническите причини за пожара. 
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.
25.10.2023, 10:18 часа
11930 4
Коментари

Силква Курвецайката

25.10.2023, 15:25 часа
Излиза,че тримата шкембелии Йончев,Сираков,Шейнов само се изтропаха по полицейски.Били заловили извъшителя! Та то Калоян сам се е предал! Какво залавяне! Вмирисани,недоебани сини подлоги - това сте вие на Стефанаки Савов 2 !

Choveka ot naroda

25.10.2023, 11:10 часа
Da be mnogo ni e zor na nas. Da nea da sme spale nie na tia s jenite. Da se palat zor mi e.

ицо

25.10.2023, 10:47 часа
този бандит е дал една торба с пари за свободата си !!!

radi dalgiq var6ec

25.10.2023, 10:34 часа
tiq prosti vra4ane ne moo da palat qlate da vi kaja q kak sa pali be otka4alnici vij 4e fi fanaa za 2 dena abi4e
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha