Извънредно! Палеж на кола едва не изби десетки в блок във Враца, евакуират хората през прозорците /снимки/

Извънредно! Палеж на кола едва не изби десетки в блок във Враца, евакуират хората през прозорците /снимки/ Страховит пожар едва не е избил десетки живущи в чисто нова кооперация в центъра на Враца, научи ексклузивно агенция BulNews.
Причината за пожара е палеж на лек автомобил, паркиран в подземен гараж в новата кооперация до „Кауфланд“.
Около 2.15 часа на тел. 112 е бил подаден сигнал за огнено бедствие под апартаментите. Пристигналите огнеборци установили, че неизвестен пироман е счупил прозорец на подземния паркинг, след което е хвърлил запалителна течност върху лек автомобил „Фолксваген Пасат“.
Тъй като там няма движение на хора, за пожара станало ясно едва след като димът започнал да влиза на талази в апартаментите над помещението. Настанала паника, тъй като в тъмното никой не знаел какво е станало. Пожарникарите незабавно поискали помощ и на мястото на бедствието пристигнал и специализирания автомобил с вишка, който започнал да евакуира хората, сред които имало и малки деца.
Последствията от палежа са унищожителни. Пламъците от запаления „Фолксваген“ се прехвърлили на паркирани до него мотор „Ямаха“ МТТ 850, джип „Опел Антара“, джип БМВ и още един автомобил, който на този етап е от неясна марка, тъй като все още е забранено да се влиза в пострадалото помещение.
Напълно са унищожени електрическата инсталация и канализационните тръби, така че на практика апартаментите над паркинга стават необитаеми. Паднали са таваните в него, като мазилката по стените е напълно съсипана. В същото състояние са и почти всички апартаменти над паркинга. В момента живущите там правят организация къде ще живеят през следващите дни, като се прозвъняват близки и роднини.
По неофициална информация собственик на „Фолксваген“-а е надзирател в затвора. Това е третият палеж на негов автомобил. Преди години пак в този район запалиха негово БМВ. Преди около 2 месеца опитаха да запалят същия „Фолксваген“ на паркинга на затвора и тогава само грешка на пиромана бе причината да не пламне като факла. Тази нощ обаче грешката е поправена и автомобилът е тотал щета.
По информация на медията ни, причината за тази поредица от палежи няма нищо общо с работата на собственика. Около 30-годишният надзирател изпълнява професионално задълженията си в зандана и по тази линия е чист, твърдят негови колеги.
Не така стои въпросът му в личен план.
Младежът от доста време пипа жената на един врачански боклук, а не е трябвало да го прави. Заигравката там е сериозна и очевидно не само страстите са горещи, но и отмъщението.
Отделно, член на семейството му, е близък с подпалвач №1 във Враца, но той в момента е в ареста и е изключено той да е извършителят.
Във всички случай става въпрос за разчистване на лични сметки.
Изгорелият джип „Опел Антара“ е собственост на бившия шеф на КАТ Иван Тодоров, а другият пострадал джип БМВ е на известен земеделец.
В момента районът е отцепен и на мястото на катастрофалния пожар не се допуска никой. Полицията очаква опитни криминалисти да се включат в разследването на произшествието, което е най-тежкото през последните години в областния център. Дори и отвън гледката красноречиво показва какви огромни пламъци са бушували вътре.
Престъплението е впечатляващо със своята наглост и бруталност, и сериозно предизвикателство за полицията във Враца.
08.10.2023, 11:14 часа
32959 2
Коментари

бай Онзи от Враца баце

08.10.2023, 13:50 часа
За тоя паркинг няма ли врата която да се заключва.............

Више общество от село

08.10.2023, 13:19 часа
курви, кревати и пари, пожар само ги гори
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha