Напрежение преди изборите! Временно изпълняващият длъжността кмет на Мизия върти ОИК на пръста си, раздава заповеди и се опитва да манипулира вота

Напрежение преди изборите! Временно изпълняващият длъжността кмет на Мизия върти ОИК на пръста си, раздава заповеди и се опитва да манипулира вота Не спират да валят сигнали за нарушения преди местните избори на 29 октомври. В редакцията на агенция BulNеws постъпи информация, че временно изпълняващият длъжността кмет на Община Мизия превишава правомощията си, като упражнява контрол върху Общинската избирателна комисия и се опитва да повлияе на резултатите от вота. 
Потърпевша от своеволията на временния градоначалник е досегашният кмет на село Софрониево Демира Димитрова. Тя заяви, че е била брутално изгонена от сградата на общинската администрация. Миналата седмица Димитрова посетила местната управа, като гражданин, за да плати данъците си. Докато била там обаче чиновничката получила обаждане от ВрИД, който бе заместник кмет на досегашната кметица Валя Берчева. Служителката получила нареждане да изгони Димитрова, тъй като тя няма право да влиза в сградата, понеже е претендент на изборите за кмет на Софрониево. 
Преди още Димитрова да успее да напусне кметството, тя получила обаждане по телефона от председателя на ОИК . Тя също ѝ заявила, че няма право да посещава администрацията и да се въздържа да ходи там, дори като обикновен гражданин, докато не минат изборите. 
Куриозното в случая е, че не са постъпвали официални сигнали срещу Димитрова в ОИК. Председателката дори не била дежурна във въпросния ден. Това означава, че тя е получила нареждането да се обади на жената лично от ВрИД, извън протокола. Председателката на ОИК е служителка в общинска администрация, следователно е подчинена на временния кмет и той се възползва от това, за да оказва влияние върху нея. 
Самият факт, че управник си позволява да оказва контрол над председателя на ОИК е скандален. Това обаче не е единственото му вмешателство в резултатите от вота. Той явно подкрепя друг кандидат за кметския стол в Софрониево – опонент на Димитрова. Овластеният общинар си позволява да дава техника, за да помогне на протежето си в предизборната агитация. Автовишка, собственост на Община Мизия, се изпраща в Софрониево, за да обслужва интересите на кандидат за кметския пост. С нея, вместо по установения ред в кметството, се извършва смяна на лампи от уличното осветление на приближени до тях хора. 
По този начин ВрИД и опонента на Димитрова се опитват да си осигурят повече гласове на 29 октомври. Почти всеки ден електротехниците са в Софрониево, за да сменят по една крушка дневно. Дали е икономически изгодно е спорно, но да не забравяме, че община Мизия е финансово стабилна и това разкарване на автовишката не е кой знае какъв разход за тях. 
Селото е с нарушено улично осветление, защото през последните 4 години електротехниците много рядко са изпращани да сменят изгорели крушки, но през последните седмици са почти всеки ден на разположение, за да зарадват някой човечец, който чака от около година и половина да му бъде подменена изгорялата улична крушка. Това се случва само на хора, които обещават са гласуват "правилно". 
Дали схемите им ще минат - предстои да разберем…
26.10.2023, 08:40 часа
2183 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha