Мистериозна смърт на слонове в Африка: Неизвестна бактерия може да е причина

Мистериозна смърт на слонове в Африка: Неизвестна бактерия може да е причина Мистериозна смърт на няколко африкански слона накара учени да започнат разследване, за да изяснят какво е довело до тази трагедия. Оказало се, че в телата на шест африкански саванни слона, умрели при мистериозни обстоятелства в Зимбабве, е открит вид бактерия, невиждан досега при диви слонове.
Учените смятат, че тя е причината за отравянето на кръвта, от което животните са починали през 2020 г. Откритията са публикувани в списание Nature Communications, пише Би Би Си.
Изследването може да даде повече улики за смъртта на 356 слона в съседна Ботсвана през същата година. Този инцидент привлече международни заглавия, когато природозащитници откриха мъртвите слонове в пангендила Окаванго в Ботсвана. Някои от животните изглежда са припаднали и са умрели внезапно, докато са вървели или тичали.
Изследователите, които са направили откритието, са проучвали внезапната смърт на 35 слона - предимно между август и септември 2020 г. в Северозападно Зимбабве.
26.10.2023, 16:48 часа
509 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha