ИТН алармират за грандиозен скандал! Зам.-министър от ПП-ДБ е свалил на флашка кодовете за машините, искат арести

ИТН алармират за грандиозен скандал! Зам.-министър от ПП-ДБ е свалил на флашка кодовете за машините, искат арести Зам.-министърът на електронното управление Михаил Стойнов е свалил кодовете за машините на флашка. Това е записано от камери и фигурира в доклад на ДАНС, алармира пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов.
"На извънреден председателски съвет преди малко председателят на парламента ни прочете този доклад. Зам.-министърът е заснет от камерите как сваля кодовете на машините на флашка. Това е нарушение на закона", каза още той.
„В доклада става ясно, че на 25-и - два дни, след като ЦИК направи публично генериране на т.нар. хешкод, който е един от ключовете за защита на машините, заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов влиза в залата, повтаря цялата процедура, снима с телефона си, сваля информацията на флашка. Ето как се манипулират машини”, посочи Йорданов.
По думите му този зам.-министър всеки момент трябва да бъде арестуван.
"Софтуерът се контролира с два кода. В момента ПП-ДБ имат и двата кода и могат да манипулират софтуера", предупреди Йорданов.
"Арест за Кирил Петков и Асен Василев, които най-вероятно са знаели за това нещо и са правили същото, когато бяха министри", отсече председателят на парламентарната група на ИТН.
Той е категоричен, че на тези избори не трябва да има нито една машина, защото всички са компрометирани.
Темата е била обсъдена на Председателския съвет. Ще бъдат извикани представители на ЦИК и вицепремиерът Мария Габриел.
 
27.10.2023, 12:31 часа
968 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha