Правосъдие! Вкарват в затвора бакшиша от "Престиж", който уби Веско Джигера във Враца

Правосъдие! Вкарват в затвора бакшиша от "Престиж", който уби Веско Джигера във Враца Вкарват в затвора шофьора на такси на "Престиж", който блъсна и уби Веско Джигера във Враца.
По НОХД 628/23 г. съдът призна за виновен подсъдимия В. А. в това, че на 20.06.2022 г. във Враца, при управление на лек автомобил „Дачия Сандеро“, като не е спазил знак „Б2“ и знак „Г2“, и в нарушение на ЗДвП, не е пропуснал движещия се по път с предимство по бул. "Васил Кънчов" в посока изхода на Враца мотоциклет "Пиаджо М 52", управляван от В. Л. от същия град, в резултат на което по непредпазливост е причинил смъртта му. 
За трагичния инцидент тогава писа отново първо медията ни.

Извънредно! Такси на „Престиж“ уби моторист на натоварен булевард във Враца /снимки/

Ексклузивно в BulNews! Загиналият в катастрофата с мотор във Враца е бившият шофьор на Иван Тодоров-Доктора Веско Джигера

По искане на подсъдимия и неговата защита делото се проведе по реда на съкратеното съдебно следствие по чл. 371 т. 2 от НПК. Подсъдимият В. А. призна изцяло фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тях. При този ред на разглеждане на делото, законът задължава съда да намали наложеното наказание с една трета. Съдът наложи на В. А. ефективно наказание, което след редукцията е две години „лишаване от свобода“ при първоначален „общ режим“ на изтърпяване. Съдът също лиши В. А. от правото да управлява МПС за срок от две години, считано от влизане на присъдата в законна сила. Подсъдимият ще заплати и направените разноски по делото.
Присъдата на Врачанския окръжен съд не е окончателна и може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд.
27.10.2023, 13:46 часа
5054 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha