Само в BulNews! Първи арест в изборния ден, задържаха съпруга на кандидат-кмет на БСП

Само в BulNews! Първи арест в изборния ден, задържаха съпруга на кандидат-кмет на БСП Факт е първият арест във Врачанско за нарушение в деня на изборите, научи първо агенция BulNews.
Преди минути е бил задържан съпругът на кандидат-кметът на БСП в село Девене Нада Велчева. Мъжът вече е приведен в районното управление на полицията във Враца. Семейството е от ромски произход.
Иван Велчев е обвинен за нарушаване на изборните правила и обществения ред. Има и съмнения за купуване на гласове.
По безспорен начин е установено, че стои в изборната секция, без да има право на това. Снимал е хората, които гласуват и вдигал скандали на комисията. Твърдял, че е застъпник от БСП, но не пожелал да покаже удостоверение от ОИК. По тази причина бил изгонен, но той взел стол и седнал пред помещението. Там започнал да пресреща избирателите и да ги заплашва, като им нареждал как да гласуват.
Любопитното е, че още снощи той е бил задържан в РУП-Враца, но по-късно е бил освободен.
Иван Велчев е  криминално проявен. Регистриран е за кражби на дърва и други престъпления. Популярен е в селото като брутален лихвар, който притиска хората, на които е дал заем. Това е и причината живеещите в Девене да треперят от поведението и заплахите му.
Точно заради това е странно, че съпругата му е избрана и издигната за кмет от областния лидер Иван Иванов. Интересно по какви критерии е направено това и каква е ползата за червения лидер от тази скандална номинация. Всички предполагат, че не е финансова, ама знае ли човек.
29.10.2023, 14:00 часа
7589 1
Коментари

Един врачанец

29.10.2023, 16:38 часа
Циганката кара бял джип Ауди и не работи никъде,на социални помощи е.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha