Поздравителен адрес от инж. Иван Лазаров по случай Деня на народните будители

Поздравителен адрес от инж. Иван Лазаров по случай Деня на народните будители Поздравителен адрес от инж. Иван Лазаров по случай Деня на народните будители. Ето какво пожела градоначалникът:

"Уважаеми учители, дейци на културата и изкуствата, 
Скъпи ученици, 
Радостен съм да Ви поздравя с един от най-светлите и утвърждаващи духа български празници -  Деня на народните будители. Това е една от най-красивите дати в календара ни, защото през вековете народните будители са били онази светлина, която ни е помагала да проглеждаме и да вървим по пътя на съзиданието. Народните будители са поддържали живи духа ни, езика ни, отечестволюбието, жаждата да пазим и отстояваме свободата си. 
Всяка епоха има своите личности, които са изпълнявали тази мисия. Те са оформяли българското самосъзнание и са подклаждали стремежа ни да градим в името на Отечеството. 
Днес те също са сред нас. Те съхраняват паметта, но и дават нови измерения на понятията „дух“ и „будител“ – нашите учители, творци, учени, обикновени хора с каузи и непримиримост към неправдите.
Уважаеми учители, читалищни деятели, културни дейци, на всички Вас – поклон!
Продължавайте да будите обществото ни, да давате перспектива, да укрепвате народностното ни съзнание!
Скъпи ученици, това е специален ден и за вас.  Защото днес вие учите за достойните примери от миналото, но утре ще имате отговорността да бъдете народни будители и да носите оптимизма за една процъфтяваща и горда България. Обичайте знанието, задавайте въпроси,  търсете отговори, бъдете непримирими към несправедливостта. Не забравяйте, че всеки с делата си може да бъде будител и че тези хора не са само минало. 
От сърце желая на всички Вас здраве и вдъхновение! Съхранявайте българското и създавайте нови примери за следване!
Честит празник!"
Инж. Иван Лазаров
01.11.2023, 15:00 часа
262 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha