"Ботев" /Враца/ отстрани с дузпи "Септември" за Купата на България /снимки/

"Ботев" /Враца/ отстрани с дузпи "Септември" за Купата на България /снимки/ "Ботев" /Враца/ продължава напред за Sesame Купа на България, отстранявайки "Септември" /София/ след драматичен голов спектакъл от 1/16-финалите на турнира.
В редовното време срещата завърши 3:3, след като врачани водеха с 3:1 до 89-ата минута. В продълженията бяха вкарани още четири гола за 5:5, което доведе до дузпи.
Първата възможност в двубоя бе за "Ботев" /Враца/. Красимир Тодоров се пребори за топката пред наказателното поле, Браян Переа му помогна, успя да я вземе и излезе сам срещу вратаря, но Ивайло Илиев изби в корнер.
В деветата минута "Ботев" поведе в резултата. След центриране на Краси Тодоров от ъглов удар Браян Переа засече топката от движение и отбеляза за 0:1.
В 12-ата минута Федерико Бариос отрази удар от фал на Димитър Костадинов. 
В 21-ата минута Самб Бадара се озова на стрелкова позиция, стреля опасно, но Федерико Бариос спаси. Две минути Здравко Димитров към Борислав Маринов, който обаче остана под топката и не успя да отправи удар. 
Жан Пиер Да Силва пусна към Марко Мажуга, който се озова сам срещу вратаря, но не уцели вратата в 31-ата минута. Минута след това Марко Мажуга получи топката отдясно, финтира съперник и стреля, но топката се удари в гредата.
В 35-ата минута "Септември" изравни резултата, след като Здравко Димитров направи пробив между няколко човека на "Ботев", топката бе избита, но попадна на крака на Димитър Костадинов, който от десетина метра вкара в мрежата на Федерико Бариос за 1:1.
В 41-ата минута Красимир Тодоров стреля от дистанция, но право в ръцете на Илиев.
В края на първата част гостите отново излязоха напред в резултата, след като Жан Пиер Да Силва отправи хубав изстрел извън наказателното поле и прати топката в горния ляв ъгъл на Илиев за 1:2. 
В 51-ата минута Бариос спаси удар от дистанция на Борислав Маринов. Десетина минути след това Марио Киконда отправи силен изстрел от дистанция, но топката излезе в аут. 
Четвърт час преди края на мача Здравко Димитров влезе отляво в наказателното поле и стреля, но топката се удари в десния стълб на вратата и излезе в аут.
В 83-ата минута "Ботев" вкара трети гол. Жан Пиер Да Силва центрира от пряк свободен удар, а Браян Переа продължи с глава към Луис Фелипе Соарес, който чукна топката в мрежата за 1:3.
Домакините намалиха резултата минута преди изтичане на редовното време. Димитър Костадинов бе изведен сам срещу вратаря и реализира за 2:3.
"Септември" изравни в последната минута. Здравко Димитров направи пробив, пусна към Димитър Костадинов и той отбеляза третия си гол в мача.
Продълженията започнаха с голове. В 92-ата минута Митко Панов получи диагонален пас и успя да изпревари вратаря, който все пак игра с топката, тя се вдигна във въздуха и Панов я добави с глава във вратата, което бе дебютен гол за него в мъжкия футбол. 
Три минути след това "Септември" отново изравни. Здравко Димитров направи хубав рейд и стреля, Федерико Бариос спаси майсторски, но атаката продължи, топката стигна до Александър Петров, който успя да я вкара за 4:4. За него също това бе първи гол при мъжете. 
В 102-ата минута домакините вкараха пети гол. Здравко Димитров навлезе отляво в наказателното поле и си нагласи топката на десния крак, след което шутира и вкара красиво попадение за 5:4. 
В 109-ата минута "Септември" остана с човек по-малко на терена, след като Мартин Ачков получи втори жълт и червен картон.
В 117-ата минута Мартин Кавдански вкара с глава за 5:5 след центриране отдясно. 
Равенството се запази до 120-ата минута и дойде редът на дузпите. Димитър Костадинов отбеляза първата за "Септември". Браян Переа също беше точен за "Ботев", а след това Асен Георгиев се разписа за домакините. Даниел Генов също не пропусна от бялата точка. Федерико Бариос отрази удара на Здравко Димитров, а след това Момчил Цветанов вкара за тима на Христо Янев. Ивайло Михайлов изравни - 3:3, но Спас Георгиев отново даде преднина на врачани. Йордан Йорданов стреля в гредата, което прати "Ботев" /Враца/ на осминафинал. 
01.11.2023, 17:52 часа
990 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha