21% активност в област Монтана към 11 часа, имало е проблем в една от секциите

21% активност в област Монтана към 11 часа, имало е проблем в една от секциите 21% е избирателната активност в област Монтана към 11 часа. До урните в този час са отишли малко над 6000 гласоподаватели.
В три от общините в Монтанско се провежда балотаж за кмет. 
В Бойчиновци избирателната активност, към 11 часа, е 29%, която е най-висока от трите населени места. 
В Медковец урните са отишли 23 на сто от имащите право. 
В община Берковица към този час са гласували 15% от над 15 000 гласоподаватели. 
Проблеми е имало в секция в село Замфирово, съобщи председателят на ОИК Берковица Апостол Христов.
"В две секции не се явиха двама от зам. председателите на тези секции, но партиите реагираха и дадоха предложения за други заместващи. Работата вече се движи по график. Гласоподовател пък е гласувал с машина, направил е своя избор само за кмет на кметство, след като излязъл от мястото, на което гласувал, е решил, че иска да се върне отново и да върне за кмет на общината. Отказано му е, но е скъсал моментално направения избор с разписката, която е от машината. Комисията ще състави протокол".
Жителите на Берковица се надяват новоизбрания кмет да направи положителни промени. На балотаж са двама от осемте кандидати:
"То няма работа в Берковица... да стане нещо по-добро за града, младите да остават тук, пусто е... Който помага за Берковица, за него ще гласувам... Да се обърне внимание на безработицата, на напускането на младите".
05.11.2023, 13:43 часа
723 1
Коментари

Lissa

05.11.2023, 15:45 часа
Interesting!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha