Заради местните избори: Шестима депутати напуснаха парламента

Заради местните избори: Шестима депутати напуснаха парламента Народното събрание успя да заработи тази сутрин, за разлика от вчера, след като всички парламентарни групи се включиха в осигуряването на кворума. Първата работа на депутатите беше да освободят петима свои колеги, които напускат законодателната власт заради местните избори.
Евгения Алексиева от ГЕРБ-СДС беше избрана за кмет на столичния район Панчарево. Петър Куленски от ПП-ДБ спечели кметските избори в Пазарджик. Социалистът Калин Калапанков ще ръководи община Брезово. Деян Николов от „Възраждане“, който се пробва неуспешно за кмет на София, все пак ще участва в управата на столицата, но като общински съветник. Общинар, само че във Видин, става и съпартиецът му Валери Сираков.
По-особен случай е депутатът от ГЕРБ-СДС Славена Точева. Тя няма да заеме място в местната власт. По-скоро пада жертва на поражението на партията си във Варна, откъдето тя самата беше избрана като депутат. За отбелязване е, че при гласуването на искането й да напусне парламента, единствено за Точева имаше няколко десетки гласа "против".
09.11.2023, 10:18 часа
896 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha