Fake news! Гошо Синдика си измисли катастрофа край Враца, после гузно промени текста в "Конкурент" /доказателства/

Fake news! Гошо Синдика си измисли катастрофа край Враца, после гузно промени текста в "Конкурент" /доказателства/ Ведомственият сайт на фалиралия врачански всекидневник „Конкурент“ днес отново публикува фалшива новина, установи мониторингът на агенция BulNews.
Преди обед в умиращия портал се появи сензационната новина за тежка катастрофа на Оряховско шосе. Напоително в нея главният редактор Георги Александров бе посочил и страховити подробности за инцидента. Ако читател беше попаднал на тази новина, щеше да си помисли, че е дошъл Апокалипсисът.
За щастие всичко, което беше публикувано в „Конкурент“, бе лъжа.
Причината за този грандиозен гаф е в порочния навик на Гошо Синдика да си прави съчинения по картинка, които след това да представя в медията си като ексклузивна новина. Случвало се е преди, ще се случва и вбъдеще.
Технологията на фейк новините в „Конкурент“ е елементарна.
Гошо Синдика вижда в интернет снимка от катастрофа и без да знае нещо повече, сяда пред компютъра и почва да си измисля. Той няма ресурса да отиде на мястото на инцидента, тъй като медията няма служебен автомобил, няма средства за такси и най-важното - няма кой да отиде да свърши репортерската работа. В редакцията той е сам като куче. Затова Гошо Синдика е принуден да действа по тази линия, която много често подвежда „Конкурент“, а той от своя страна, лъже оределите си читатели.
Така се е случило и днес. Във фейсбук се появиха няколко снимки на нещо, което се случва на кръстовището на Оряховско шосе и Ученическото градче. Екипът на агенция BulNews беше на мястото броени минути, след като беше забелязано събитието, и така установи, че става въпрос за учение. По тази причина медията ни не публикува нищо.
Гошо Синдика обаче няма откъде да знае, че това е учение и клъвна като боровански шаран. След като във фейсбук се появиха коментари, че това е учение, той бързо промени заглавието и текста, като по този начин се опита за скрие поредния си провал.
Еми, не му се получи.
За съжаление с този начин на работа той руши доверието не само в „Конкурент“, но и в останалите медии, които спазваме журналистическите стандарти. Което не е честно.
По-късно той пусна нова фалшива новина за катастрофа с две коли между Враца и Мездра. Тя отново бе написана по снимка от интернет и затова отново бе лъжа. В посочения инцидент е участвал само един лек автомобил, който е самокатастрофирал. Няма друг участник. Тук и сега няма да коментираме правописа на текста в двете новини. Читателите са достатъчно грамотни да видят безобразния стил на написването им.
Падението на Гошо Синдика и „Конкурент“ вече е видимо и с невъоръжено око…
09.11.2023, 14:00 часа
3573 1
Коментари

Краси разбирача

09.11.2023, 17:35 часа
Този на снимката е пропаднал елемент. Не си губете времето с него-няма смисъл.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha