Дни преди крайния срок: Пускането на скоростния път между Мездра и Ботевград все още е мираж /видео/

Дни преди крайния срок: Пускането на скоростния път между Мездра и Ботевград все още е мираж /видео/ Броени дни остават до обявения от АПИ краен срок за завършване на ремонтните дейности по международния път Е-79 в района от Мездра до Ботевград.
Пускането в експлоатация на отсечката, част от скоростния път за Видин, обаче все още е мираж.
Кадри с дрон показват, че път все още няма и с наближаването на зимата надеждата в скоро време жителите на Северозапада да могат да пътуват към София в нормални условия се изпарява. 
Последното видео, показващо строежа, е отпреди три седмици. Ентусиаст е прелетял с дрон участъка от Мездра до Ребърково. Записите показват, че все още се бутат скали, което отнема време. Не са готови и пътните възли и няма изгледи това да стане скоро. Освен тези мащабни дейности, след това има и процедури като трамбоване, полагане на асфалт, маркировка, пътни знаци и още много други дейности, което със сигурност означава, че крайният срок ще бъде удължен с месеци. 
Припомняме, че натовареният участък от международен път Е-79 беше затворен през юни. Тогава от АПИ обещаха работата да приключи до декември. Цяло лято шофьорите бяха принудени да минават по „кози пътеки“ из Балкана, което през зимния сезон е още по-трудно. Освен, че движението е в пъти по-бавно, е и много по-опасно. Фирмите от Северозапада пък търпят огромни финансови загуби заради увеличените разходи за горива.
Фирмите, които изпълняват дейностите, са обединение „ГЕОПЪТ ЛОТ 1“, с участници: „Геострой“ и „Пътстрой-92“ за участъка между с. Лютидол и Ботевград и "Европейски пътища" и "Водно строителство - Благоевград" от групата на "Грома холд" и словашката "Вахостав" - за трасето от Мездра до Лютидол. 
16.11.2023, 08:50 часа
14817 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha