Административен съд - Видин отхвърли жалбата на кандидат за кмет на Слана бара

Административен съд - Видин отхвърли жалбата на кандидат за кмет на Слана бара Административен съд - Видин отхвърли жалбата на кандидат за кмет на кметство Слана бара против решението на Общинската избирателна комисия във Видин, с което е обявен и избран друг кандидат за кмет на кметството. В жалбата се посочват доводи, че решението е незаконосъобразно и е постановено при съществени процесуални нарушения, съобщиха от съда.
При анализа на събраните доказателства и извършената проверка за законосъобразност се налага изводът, че при произвеждане на избор за кмет на кметство Слана бара не са били допуснати съществени нарушения на изборния процес, които да доведат до различен от обявения изборен резултат. Решението за избора е издадено от съответния компетентен орган при спазване на административно-процесуалните правила на Изборния кодекс, уточняват от съда.
Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в седемдневен срок от обявяването му.
В Административен съд – Видин са образувани седем дела по реда на Изборния кодекс във връзка с проведените местни избори. От тях до момента са прекратени пет, а едно е решено, показва справка на сайта на съда.
17.11.2023, 13:39 часа
680 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha