Осигурено е отоплението в училищата и детските градини в община Лом

Осигурено е отоплението в училищата и детските градини в община Лом Училищата, яслите, детските градини, социалните домове и центрове в Лом имат готовност да се отопляват през зимния сезон, научи BulNews.
Общинската управа е осигурила достатъчни количества дизелово гориво, пелети и въглища за отопление. Горивото вече се доставя по график в учебните и социални заведения.
Предвидените количества са планирани да осигурят нормално отопление от ноември т.г. до април 2024 г. За осигуряването на отоплението в училищата в града и общината отговарят самите учебни заведения, които са на делегирани бюджети. 
Малко повече от 40 000 литра дизелово гориво, близо 130 тона въглища и 120 тона пелети са нужни за отоплителните системи в училищата и социалните заведения, за да се осигури нормален отоплителен сезон. 
Местната общинска управа вече закупува необходимите количества, а при нужда си запазва правото да увеличава или намалява до 20% заявените количества гориво и въглища, в зависимост от климатичните условия. 
19.11.2023, 10:28 часа
492 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha