Видинско село си избра кметски наместник чрез таен вот /снимки/

Видинско село си избра кметски наместник чрез таен вот /снимки/ Във видинското село Стакевци броят на жителите му е по-малък от необходимия за избор на кмет и затова на местните избори там нямаше вот, научи агенция BulNews.
Според закона, в прочулото се заради очаквано, но неосъществено посещение на милиардера Илон Мъск Стакевци, от община Белоградчик трябваше да бъде назначен кметски наместник.
Местните обаче решиха да дадат пример за пряка демокрация и сами да посочат човека, който да ги управлява през следващите четири години на свои избори с тайно гласуване и бюлетини.
На тях се явиха четирима кандидати, а тричленна комисия преброи бюлетините пред всички жители и с най-много гласове „За" се оказа Свилен Георгиев. Той ще бъде предложен за назначаване пред кмета на Белоградчик Боян Минков, а той обеща да уважи вота на хората от Стакевци, вместо да назначава свой кандидат.
Видимо доволни от обявения резултат, всички избиратели се хванаха на хоро. Така показаха, че дружно ще работят, но и ще се веселят за добруването на красивото си родно място.
19.11.2023, 15:17 часа
836 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha