Институциите в област Монтана са в готовност за тежки метеорологични условия

Институциите в област Монтана са в готовност за тежки метеорологични условия Във връзка с прогнозата за предстоящо застудяване и очаквани дъждове, които ще преминат в сняг, в областна администрация Монтана, се проведе среща под председателството на областния управител Ивайло Антонов, на която бяха обсъдени готовността на институциите за осигуряване на проходими пътища в областта.
Разгледаха се въпроси, свързани с готовността на различните институции за обезпечаване проходимостта на пътищата при зимни условия. Представителят на снегопочистващата фирма заяви, че тя е в готовност за зимното почистване.
Като основен проблем през зимния период отново се очерта прохода „Петрохан“ и нарушението от водачи на тежкотоварни автомобили, дръзнали да не спазват наложените ограничения. ОД на МВР Монтана ще осигури постоянен полицейски пост на подхода към прохода. Изпратено е и писмо до Областен управител на Софийска област, с молба за съдействие и координация с ОДМВР – София.
Областните управители на Монтана, Видин и Враца са уточнили действията, ако зимната обстановка се усложни на международния път Е-79 за Дунав мост 2 при Видин.
"Координират се и с Пътното на Враца и на Видин, ако се спират тежкотоварни, спират ги и трите области едновременно".
45 машини имат готовност да чистят снега по републиканската пътна мрежа в област Монтана.
В края на срещата областният управител Ивайло Антонов отбеляза, че само със съвместните бързи и адекватни действия на всички институции ще може да се осигури безопасна пътна настилки през зимния период, за да може хората да бъдат спокойни и сигурни при пътуванията си.
Призовават се гражданите, които нямат необходимост, да не предприемат пътувания, а тези на които това се налага да тръгват на път с подготвени за зимни условия автомобили.
25.11.2023, 09:28 часа
648 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha