Израел получи списък със заложници, които ще бъдат освободени от „Хамас”

Израел получи списък със заложници, които ще бъдат освободени от „Хамас” Ден втори от временното примирие между Израел и "Хамас" - групировката ще освободи още 14 заложници, в замяна на 42-ма палестински затворници.
Премиерът Бенямин Нетаняху вече е получил списъка с хората, които предстои да бъдат освободени и е уведомил семействата ми. Вчера първата група от 24-ма пленници беше пусната на свобода. Сред тях - 13 израелски граждани, 10 тайландци и един филипинец. Повечето от освободените са в добро здравословно състояние и след медицински прегледи, вече са с близките си. Като част от договорката, в първия ден на примирието, Израел пусна на свобода 39 палестинци, предимно жени и деца, задържани по различни обвинения.
"Щастлив съм, че семейството ми е отново при мен. Имаме право да чувстваме радост и да отроним по някоя сълза, това е човешко. Но аз няма да празнувам, докато и последният заложник не се прибере у дома", заяви Йони Катс Ашер.
Палестинка, освободена от израелски затвор, бе красноречива: "Свободата е безценна!"
"Щастливи сме, че дъщеря ни беше освободена, но само донякъде, защото не можем да не мислим за ужасната ситуация в Газа, където хиляди бяха убити. Някак не е редно да бъдем радостни в такова тежко време", каза Исмаил Шахийн, баща на освободена палестинска затворничка.
25.11.2023, 13:10 часа
270 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha