Седем палестинци на Западния бряг бяха убити от израелската армия

Седем палестинци на Западния бряг бяха убити от израелската армия Израелските сили са убили седем палестинци на окупирания Западен бряг, включително двама непълнолетни и поне един боец, предаде Ройтерс. 
Пет от смъртните случаи са настъпили в град Дженин, в който израелските военни заявиха, че са нахлули, за да задържат палестинец, заподозрян в участие в довела до смъртни случаи засада на Западния бряг през август. Военните не дадоха веднага подробности за инцидента в Дженин, който свидетели описаха като сблъсъци между въоръжени лица и войници.
Официалната палестинска информационна агенция Уафа съобщи, че израелските сили са щурмували Дженин "от няколко посоки, стреляйки с куршуми и обграждайки правителствените болници и централата на Червения полумесец".
Шестият палестински смъртен случай е в Ятма, село близо до град Наблус, а друг е близо до еврейско селище край град Ел Бире на Западния бряг, съобщиха палестински представители.
Други шестима палестинци са били ранени по време на стрелбата в Дженин, според палестинското министерство на здравеопазването.
Засега няма коментар от израелска страна.
26.11.2023, 12:30 часа
232 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha