Подготвят изложба на пощенски картички в къщата-музей "Иван Вазов" в Берковица

Подготвят изложба на пощенски картички в къщата-музей "Иван Вазов" в Берковица Изложбата "Поздравъ от Берковица" ще бъде подредена в къща-музей "Иван Вазов" в Берковица. 
На изложението, което се организира по повод 146 години от Освобождението на Берковица от турско робство, ще бъдат показани стари пощенски картички с изображения от града, обясни Калинка Петрова, уредник в къща-музей "Иван Вазов". 
"Изложбата се състои от 150 броя черно-бели и цветни пощенски картички, те са разпределени в 5 витрини обхващайки целия период на 20 век. В "Поздравъ от Берковица" ще открием картички, които предизвикват интерес. Това са представителни сгради емблематични за града. Изложили сме под витрина и автентични снимки от исторически обекти, като картички на Вазовата къща, както всички берковчани я наричат. Емблематичната часовникова кула - символ на нашия град, латинската или римската баня, джамията, ловния дом и много други."
Гост на събитието ще е председателят на сдружение "Заедно за Берковица" - Димитър Манов, който е притежател на впечатляващата колекция от фотокартички. Редом до тези експонати ще бъде подредена и фотодокументална изложба на Милан Миланов - Революцията, отразяваща освобождението на Берковица. Представени са и старинни оръжия от фонда на етнографския музей. 
Откриването е на 4 декември от 16.00 часа.
02.12.2023, 13:42 часа
514 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha