Вкарват в затвора мъж, запалил входната врата на апартамент в Монтана

Вкарват в затвора мъж, запалил входната врата на апартамент в Монтана Окръжен съд – Монтана одобри споразумение между Окръжна прокуратура – Монтана и защитата на подсъдимия С. В. Ц. за наказание 8 месеца „Лишаване от свобода“ ефективно заради извършен от него палеж на апартамент, при който бил застрашен живота на обитателите на жилището.
Според документите по делото  на 19 януари 2022 г. към 23 часа С. В. Ц. заради конфликт със своя позната запалил входната врата на апартамента, в който тя живеела. Огънят бил забелязан от съседи и загасен преди да пламне целият апартамент на стойност 16 895 лева. Изгоряла е само входната врата, като нанесената щета според експерти е за 85 лева. Пожарът обаче застрашил живота на намиращите се в жилището мъж и жена и само бързото му потушаване предотвратило по-тежки последствия.
Срещу С. В. Ц. е било образувано досъдебно производство за извършено от него общоопасно престъпление – палеж на сграда и имущество на значителна стойност като пожарът е представлявал опасност за живота на хора. Пред съда С. В. Ц. – 27-годишен, с основно образование, осъждан, безработен, се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание 8 месеца „Лишаване от свобода“ , които да изтърпи при първоначален „общ“ режим.
Преди приключването на делото щетите от палежа са възстановени.
Определението е окончателно и не подлежи на жалба и протест.
06.12.2023, 09:36 часа
805 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha