Крупна измама! Мошеник преметна жена от Вършец, тя тегли 70 бона кредити, за да го отърве от затвора

Крупна измама! Мошеник преметна жена от Вършец, тя тегли 70 бона кредити, за да го отърве от затвора Служители на РУ Берковица работят по разкриването на телефонна измама, при която жителка на Вършец изгоряла със сумата от 69 500 лева.
Измамата е извършена по познатата схема. Наивната жена била въведена в заблуждение по схемата за предизвикано ПТП и заплащане на съдебни разноски по делото в чужбина.
Потърпевшата - на 59 години от Вършец, подала сигнал в местния полицейски участък вчера. В жалбата си тя заявила, че в периода от 14 септември до 4 октомври била измамена от мъж чрез телефонни обаждания и видео разговори, както и чрез приложения за интернет комуникация. Той ѝ казал, че се нуждае от парични средства, свързани с водени срещу него съдебни дела за предизвикано ПТП в чужбина. 
Жената оказала помощ на мъжа, като изтеглила 4 кредита на обща стойност 69 500 лв. от различни кредитни институции. Парите предала на два пъти на непозната жена, направила и два превода чрез дружество за онлайн транзакции, след което комуникацията с нея била прекратена. 
По случая е образувано досъдебно производство. 
 
07.12.2023, 14:21 часа
2235 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha