Важен пробив! Мартин Харизанов ще посети Белия дом, получи покана за молитвената закуска

Важен пробив! Мартин Харизанов ще посети Белия дом, получи покана за молитвената закуска "За мен беше чест да участвам в 26-та годишна Европейска молитвена закуска, която се проведе в Европейския парламент в Брюксел", съобщи в своя профил във фейсбук народният представител Мартин Харизанов
На събитието присъстваха над 500 души, представители на различни религиозни общности, като всички са закрили закуската с кратка обща молитва. 
"Събитието е изключително ценно, защото показва силата на единството, взаимното уважение и проправянето на пътя за колективен духовен растеж. Създадохме и възможност да пренесем духа на единство и сътрудничество и извън Европейската молитвена закуска", коментира младият политик от Враца.
По време на събитието той е създадал изключително ценни контакти, като е успял да проведе разговор и със заместник- генералния секретар на НАТО Мирча Джоана. С него е обсъдил темата за сигурността в нашия регион, а по време на разговора е получил покана и за националната молитвена закуска на САЩ в Белия дом, която ще се проведе през февруари 2024 г.
"С Мария Каназирска обсъдихме посещението на директора на НАСА  и бивш сенатор на Флорида Бил Нелсън в България през 2024 г. 
Разговарях и с Михаил Томов, генерал-полковник, експерт по национална сигурност и основен дарител и организатор на изграждането на първия бюст-паметник на Васил Левски в Чикаго. 
Разменихме контакти и проведохме конструктивен диалог и с редица други експерти в областта на геополитиката, дипломацията и международните икономически отношения. 
Молитвената закуска се провежда по американски образец, където подобно събиране е традиция от 1953 г. насам.
В Европа молитвените закуски се провеждат от 1998 г., а в последните години около 130 държави организират подобни мероприятия на местна почва. За нарастващата популярност на това събитие допринася най-вече неговата философия. 
Основната идея е да се преодолеят различните политически и религиозни убеждения, като чрез открит диалог в контекста на мир и толерантност да се работи за по-добро бъдеще за всички", добавя в своя пост народния представител от ГЕРБ.
08.12.2023, 10:36 часа
3680 0