Разкриха какъв е мирният план на Путин за Украйна

Разкриха какъв е мирният план на Путин за Украйна Руският диктатор Владимир Путин не даде никакви сигнали за мир с Украйна, а напротив, опита се да ѝ наложи свои условия, които включват загуба на суверенитет и териториална цялост.
Това заяви в ефира на "Еспресо" руският опозиционер и бивш депутат от Държавната дума Марк Фейгин . Според него по време на речта си на Г-20 Путин не е изпратил нито един сигнал за мир. Напротив, той каза само нещо в стил „нека преговаряме при условията, които предлагаме“. Реално Путин не иска мир, а неутрална позиция на Украйна, която в неговите очи означава връщане към сферата на влияние от съветски времена и обръщане на гръб на НАТО.
Публицистът е убеден, че намеренията на Путин не са се променили - той също вярва, че рано или късно ще успее да окупира цяла Украйна.
"В речта си на Г-20, спомнете си, той каза, че съжалява за трагедията на децата в Близкия изток, в ивицата Газа. Но той не съжалява за децата в Буча, Мариупол или друго място, например. И много повече деца умряха там от ръцете му - не от някой друг, точно от него", каза Фейгин.
"Путин иска намаляване на украинската армия, забрана Украйна да се присъедини към НАТО, да се откаже от тази перспектива завинаги и така нататък. И трябва да кажа, че ако преди това Западът активно отричаше това и активно действаше в посока Украйна все пак да бъде приета в НАТО, сега има известно колебание", посочи още руският опозиционер.
10.12.2023, 11:16 часа
742 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha