88-годишна италианка влезе в болница заради сгрешена сметка за вода на стойност над 15 хил. евро

88-годишна италианка влезе в болница заради сгрешена сметка за вода на стойност над 15 хил. евро Възрастна жена в Италия е влязла в болница заради сметката си за вода, съобщава La Repubblica.
88-годишната Катерина Джовинацо от община Кампоросо е получила сметка за 15 339 евро за използване на водоснабдяването от август до октомври.
Виждайки сумата, пенсионерката се почувствала зле, тъй като според нейните изчисления трябвало да плати само 55 евро. Освен това половината от сумата, поискана от дружеството, е директно изтеглена от дебитната карта на възрастната жена на 4 декември. Жената била хоспитализирана и настанена в интензивно отделение.
Историята беше разказана на местните вестници от синовете ѝ. Те се притесняват за живота на майка си и са разочаровани от неразбираемата грешка.
Банката, на която Катерина е клиент, е възстановила изтеглената сума от 7669 евро и е блокирала плащането на втората вноска.
От дружеството, отговарящо за ВиК системата, са отчели грешно потребление от 4182 кубика вода, а в предишните месеци жената използвала едва по няколко кубика.
„Във връзка със случая на Джовинацо Катерина ви информираме, че незабавно започнахме необходимите проверки и се свързахме със семейството на дамата, като им потвърдихме, че фактурата от над 15 000 евро е невярна, тъй като е изчислена на въз основа на снимка - неправилно отчитане. Реалната консумация е за 55 евро“, посочват от компанията и уточняват, че сметката е била анулирана, пише bTV.
Семейството на възрастната жена все още не може да разбере как е възможно подобна грешка да бъде пропусната както от ВиК компанията, изпратила фактурата, така и от банката, която превела парите от сметката.
10.12.2023, 14:42 часа
298 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha