Жената, пребила дядото от Градешница, била негов социален асистент /видео/

Жената, пребила дядото от Градешница, била негов социален асистент /видео/ Жената, пребила дядо за 200 лева във врачанското село Градешница, от години е негов личен асистент, съобщава bTV.
Припомняме, че бруталният случай е от 6 декември, а за него писа медията ни.
86-годишният мъж е вдовец, а синът и дъщеря му живеят и работят в града. Наглежда го 69-годишна негова съседка, която пере, чисти и пазарува срещу заплащане. Навръх Никулден, след като се отбива при него за малко, тя се връща и започва да го бие.
„От вратата право към мен. С плесница ме удари. Аз спях и си заврях главата под кревата. Тя взе лопатата за печката и започна да ме налага. Аз пищях и виках „какво правиш, защо“. Ако главата ми беше малко отвън – направо смърт“, разказва възрастният мъж. 
Той има рани по цялото тяло. Освен с лопата, жената го налагала и с дърво за огрев. След жестокия побой, бръкнала в джоба на дрехата му и откраднала 200 лв. 
„Бръкна в ризата. Аз си бях сложил ръката, тя ме биеше с лопатата. Взе парите и вика „къде са другите“. Викам: нямам други“, допълва мъжът.
Нападателката си тръгнала, но след малко се върнала с предупреждение: „Ако кажеш на полицията, да знаеш, че няма да бъдеш жив. Ще те унищожа“.
Мъжът опитал да извика помощ чрез аларма в дома си, защото нямал телефон. Никой обаче не го чул, къщите около него са необитаеми. На следващата сутрин случилото се разчуло. Разбрало и семейството му и дошла полиция.
„Беше отекъл, уплаших се. Преглеждат го на всякакви кабинети, хората се уплашили там. Така и куче не се бие“, разказва дъщеря му.
Мъжът не може да повярва, че го е застигнало това и се чувства унизен. 69-годишната нападателка е задържана незабавно. Тя е привлечена като обвиняема за грабеж. 
„Престъплението е извършено с особена дързост. Тя е била в пияно състояние. Това ще бъде отразено в случая и ще понесе по-тежка наказателна отговорност“, уточяват от прокуратурата.
Тя няма да бъде пусната на свобода. Ще бъде внесено искане за постоянна мярка „задържане под стража“. Предвижда се наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години. 
11.12.2023, 09:54 часа
3359 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha