Трето око! Ясновидец от Врачанско разваля магии по фейсбук и вайбър, прокуратурата го погна

Трето око! Ясновидец от Врачанско разваля магии по фейсбук и вайбър, прокуратурата го погна Прокуратурата в Сандански погна ясновидец от Врачанско, взимал пари от наивници да разваля магии по фейсбук и вайбър, научи агенция BulNews. 
Разследването се води за въвеждане в заблуждение с цел имотна облага, съобщават от държавното обвинение.
Преди дни в полицията в Сандански се е явила жена от село Микрево с инициали М.С. Тя се оплакала, че била измамена от В.Л., представящ се за ясновидец. Наивницата комуникирала с него в социалните мрежи и по вайбър в периода от 27 октомври до 8 декември.
В рамките на кореспонденцията В.Л. казал на жената, че ѝ е направена магия и той може да й помогне за развалянето ѝ. За целта М.С. следвало да извърши парични преводи на негово име чрез EasyPay.
Вследствие на заблуждението, в което била въведена, пострадалата превела на В.Л. сума в общ размер на 7 980 лева. Освен това изпратила на „ясновидеца“ и златни бижута, които той „да изчисти“ от направената им магия.
От анализа на събраните доказателства станало ясно, че експлоатирайки вярванията на пострадалото лице в окултното, обвиняемият е възбудил и поддържал заблуждение у М.С. с думи и психологически атаки. По този начин мотивирал жената да се разпореди с имуществото си в негова полза, причинявайки й имотна вреда.
В хода на разследването на случая е извършено претърсване и изземване в обитаваното от В.Л. жилище във врачанското село Алтимир.
С постановление на наблюдаващия прокурор мъжът с третото око е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление. По искане на прокуратурата в Благоевград спрямо обвиняемия В.Л. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Действията по разследването продължават.
 
13.12.2023, 11:54 часа
4026 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha