За пети път: Столичният общински съвет не успя да избере председател

За пети път: Столичният общински съвет не успя да избере председател За пети поред път Столичният общински съвет (СОС) не успя да избере председател. Изборът днес беше между кандидата на "Продължаваме промяната - Демократична България " ("Спаси София") - Грети Стефанова и кандидата на "Има такъв народ" - Пламен Данаилов.
Общо гласувалите общински съветници са 30, има две недействителни бюлетини. Грети Стефанова събра 22 гласа, а за кандидата на "Има такъв народ" гласуваха шестима общински съветници. СОС свика председателски съвет, за да обсъдят датата за следващото заседание. Предстои балотаж, какъвто е предвиден по правилник.
По-рано в кулоарите на общинския съвет кметът на София Васил Терзиев коментира, че има нужда от мъдрост, има нужда от решение сега. Нашето предложение е да изберем временен председател на Столичния общински съвет (СОС)- Грети Стефанова, за да можем да решим част от неотложните проблеми на града, каза още той. 
Ясно чухме, че той (Борис Бонев) в коалиция с ГЕРБ не иска да влиза и няма как да подкрепим Грети Стефанова за председател на СОС, заяви общинският съветник от ГЕРБ Антон Хекимян.
Иван Таков заяви, че общинските съветници от БСП продължават да работят, имат пет подготвени доклада, един от които за състоянието на комуналните дружества. Но повече от три седмици нямаме никакъв отговор по тях, посочи още той. 
Общинският съветник от "Възраждане" Деян Николов заяви, че днес няма да издигнат кандидат за председател на Столичния общински съвет (СОС) и напуснаха залата в знак на протест, заради цялото беззаконие. 
18.12.2023, 14:33 часа
335 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha