“Мис и Мистър Северозапад 2023” бяха символични домакини на благотворителен бал /снимки/

“Мис и Мистър Северозапад 2023” бяха символични домакини на благотворителен бал /снимки/ 6235 лева събра “МИГ-Лом” за двете си благотворителни каузи на коледен бал в ресторант "Дунав", съобщи изпълнителния директор Румяна Симеонова.
Инициативния комитет на артистичната вечер осъществи първата си цел - закупуване на специални инхалатори на стойност 2000 лева за подпомагане на 4 деца от района на Лом, болни от муковисцидоза. Само от продажбата на покани за събитието сдружението събра 4020 лева и така постигна първата си мисия - подкрепа на националната кампания на асоциация „Муковисцидоза“.
“Мис и мистър Северозападна България 2023” - Грети Къшева и Жан Ивайлов, които бяха избрани през септември на пищна церемония в драматичен театър “Владимир Трендафилов” – Видин, както и доста популярни модели от северозапада, сред които Александър Симов и Ралица Кирилова, бяха лица и символични домакини на бала. Те посрещаха гостите с чаша ломско вино облечени в костюми от гардероба на драматичен театър “Кръстьо Пишурка” към НЧ “Постоянство 1856”, пресъздавайки духа на стария Лом. Съвсем в атмосферата на ретро вечерта в богатата програма специални гости бяха балета и солисти от ломския оперетен театър, танцов състав “Усмивка” и ВГ “Шоколадче”. Водещи на събитието бяха Зорница Димитрова и Ивайло Йосифов от “X Model Group”. А началото бе белязано от шествие на фанфарния оркестър на второ ОУ „Константин Фотинов“. 
Тази година “МИГ-Лом” акцентира върху връщането на Лом на картата на туриста, като важна кауза за всички, които живеят, работят и отдъхват в Лом. Всички събрани средства от проведените търгове и продажби на картини и  произведения на местни художници, приложници и писатели в размер на 4235 лв. ще бъдат насочени за финансиране на концепция и идеен проект за превръщане на шлепа-музей от Дунавския парк в атрактивен туристически обект. Авторът-победител ще бъде избран след обявен конкурс и широко публично обсъждане архитектурното решение.
“МИГ-Лом” благодари за всеотдайността, неуморния труд и свежите идеи на всички ентусиасти и съмишленици от „организационния комитет“ на бала, както и на всички дарители, осигурили парични и материални дарения за осъществяване на благородните каузи!
24.12.2023, 12:44 часа
3002 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha