Китай и Тайланд махат визовите ограничения за граждани на двете страни

Китай и Тайланд махат визовите ограничения за граждани на двете страни Тайланд и Китай окончателно ще премахнат визовите изисквания за гражданите на другата страна от месец март. Това заяви тайландският премиер Срета Тависин, цитиран от БиБиСи.
Тайланд отмени визите за китайски граждани през септември в опит да увеличи пристигащите туристи. Повече от 22 000 китайци са влезли в страната от Югоизточна Азия след махането на визите.
Сега сме готови да отворим държавата и взаимно да се грижим добре за туристите в двете страни, посочи Срета Тависин. По думите му това е надграждане на отношенията между Тайланд и Китай и засилване на значението на тайландските паспорти.
Китайците са втората по големина група чуждестранни посетители в Тайланд след малайзийците. През 2023 г. около 3,5 млн. китайски туристи са посетили Тайланд.
Китай също отмени визовите изисквания, за да привлече туристи. Миналата година страната обяви безвизов пробен период за посетители от Франция, Германия, Италия, Холандия, Испания и Малайзия.
02.01.2024, 14:13 часа
255 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha