Ето какво време ни очаква до края на работната седмица

Ето какво време ни очаква до края на работната седмица През нощта облачността ще бъде разкъсана, над югоизточните райони от страната все още ще бъде предимно значителна и на места там ще превалява сняг, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа слаб североизточен, в Източна България - до умерен северен вятър. Утрото ще бъде мразовито с минимални температури между минус 9° и минус 4°, в София - около минус 8°. Атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще бъде по-високо от средното за месеца.
През деня ще бъде предимно слънчево, но студено. Вятърът ще отслабне, само в крайните източни райони ще остане до умерен от север. Максималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, в София - около 1°.
По Черноморието ще преобладава слънчево време, но ще бъде студено. Ще духа до умерен северен вятър. Дневните температури ще бъдат между 0° и 3°. Температурата на морската вода е около 9°. Вълнението на морето ще се усилва и ще бъде 3 - 4 бала.
В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от североизток. Студено време с максимална температура на височина 1200 m около минус 3°, на 2000 m - около минус 7°.
В четвъртък ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от запад, след обяд в Западна България от северозапад и ще се усили до умерен. Температурите слабо ще се повишат и минималните ще са между минус 8° и минус 3°, максималните - 1° до 6°. В петък, с умерен до силен вятър, в западната половина от страната от северозапад, в източната - от североизток, отново ще нахлува студен въздух. Облачността ще бъде променлива, над Източна България и планинските райони по-често значителна, на отделни места там ще превали слаб сняг.
09.01.2024, 15:28 часа
343 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha