Подготвят фестивала "Фършанги" в Бърдарски геран

Подготвят фестивала "Фършанги" в Бърдарски геран На 10 и 11 февруари 2024 г. улиците на белослатинското село. Бърдарски геран отново ще се изпъстрят с красотата на маскирани хора, защото е време за "Фършанги".
За първи път фестивалът ще се проведе в два дни, изпълнени със смях и веселие. Откриването е на площада в селото, като след официалната част празнично шествие ще събере погледите на присъстващите. Атрактивни тоалети, облечени от още по-интересни персонажи, мъже с токчета и рокли, дами с мустаци, младежи с биберони са малка част от нещата, които впечатляват гостите на събитието. Обичаят “бърборене” ще се представи пред етниграфския музей.
Ще се запознаете с тайните на традиционното банатско "убивань". Градусът на настроението ще вдигне хумористичен концерт, а майстори на кълбасите ще мерят сили в състезанието за "Най-хубава кълбасъ".
Съвместно с фестивала се организира и занаятчийски базар, на който се предлагат традиционни деликатеси от банатската кухня,сувенири и занаятчийски изделия.
11.01.2024, 11:53 часа
787 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha