5 училища от община Берковица кандидатстваха за обновяване на спортните си бази

5 училища от община Берковица кандидатстваха за обновяване на спортните си бази Приключи срокът за кандидатстване по програма, финансирана от МОН, за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища. 
5 училища от Община Берковица имат възможност да получат финансиране от Министерството на образованието и науката за модерни спортни бази, след като в последната седмица няколко дирекции в Община Берковица мобилизираха ресурса си (специалисти, проектанти и техническа документация ) за кандидатстването. 
Един от приоритетите в мандатната програма на кмета Радослав Найденов е модернизация на спортната инфраструктура в образователните институции.
Основен ремонт на съществуващия физкултурен салон ще прави Трето Основно Училище “Иван Вазов” в  Берковица. Нови спортни площадки ще изграждат в Лесотехническа професионална гимназия, Второ ОУ “Христо Смирненски”, Четвърто ОУ “Георги С. Раковски” и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - село Замфирово.
 До 10 януари беше срокът, в който образователните институции в Община Берковица депозираха своите проекти по програма „Изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общински училища“ за периода 2024 – 2026 г. 
Тя се реализира в три модула: 
◾Модул 1 „Проектиране и изграждане на нови физкултурни салони“;
◾Модул 2 „Основен ремонт на съществуващи физкултурни салони“: 
Физкултурни салони, които са затворени или застрашени от затваряне - изпълнение на мерки за енергийна ефективност, ремонт на покрив и вътрешен ремонт (подмяна на спортна настилка, подмяна на ОВК, ВиК и/или електро-инсталациите, боядисване, ремонт на съблекални и/или санитарни възли, доставка на оборудване и обзавеждане и др.);
◾Модул 3 „Изграждане и основен ремонт на открити спортни площадки“.
Целта на програмата е подобряване на спортната култура и физическото възпитание в училищата, чрез предприемането на мерки, които да доведат до изграждане, разширяване и модернизиране на спортната база на училищата и създаване на условия за пълноценното ѝ използване за физическо възпитание и спорт от учениците, както за провеждане на редовните часове, така и на дейности извън учебния план.
11.01.2024, 15:34 часа
388 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha