Израелската полиция е осуетила нападение на „Ислямска държава“

Израелската полиция е осуетила нападение на „Ислямска държава“ Израелската полиция обяви, че е осуетила плановете за нападения от страна на двама палестинци срещу силите за сигурност. Палестинците са симпатизирали на групировката "Ислямска държава" (ИД). Те са били арестувани през декември, предаде Франс прес.
Двамата мъже на възраст 21 и 23 години са живеели в Източна Юдея, район, окупиран и анексиран от Израел. "Терористите са планирали да подготвят взривни устройства и да нападнат силите за сигурност", се казва в съвместно изявление на полицията и на "Шин Бет", службата за вътрешна сигурност.
Единият от тях е бил арестуван преди около месец, а другият - на 25 декември. "Двамата терористи са подкрепяли идеологията на "Ислямска държава" и проучвали в "Телеграм" и на други места в интернет съдържание, създадено от групировката", според полицията и "Шин Бет". Те също така са се консултирали със сайтове, даващи инструкции как да се правят бомби.
Малцина палестинци се присъединиха към ИД, която през 2014 г. създаде самопровъзгласен халифат, простиращ се на части от територията на Сирия и Ирак, преди през 2019 г. да загуби терена, които контролираше.
През март 2022 г. двама израелски полицаи бяха убити от двама палестинци от Северен Израел, които според полицията са били членове на ИД.
11.01.2024, 16:36 часа
329 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha