Осман Октай: Има три коридора, по които върви руското влияние в България

Осман Октай: Има три коридора, по които върви руското влияние в България "Има три коридора, по които върви руското влияние в България. Те са създадени на база на досиетата на Държавна сигурност, които наивно се смята, че са унищожени от генерал Семерджиев в началото на прехода. Но най-важните от тях са изпратени в Москва".
Това каза бившият втори човек в ДПС Осман Октай.
"Първият коридар е "Библиотекарския". Той се води от Стоян Денчев. Този човек присъстваше в Консилтативния съвет от страната на ДПС при президента Стоянов, когато станаха събитията по време на правителството на Виденов", продължи Октай. Според него, всички офицери, бивши шефове на ДАНС са били изпитвани от Денчев, преди да бъдат назначени на висши позиции. Но всички са минали през школата на КГБ в Москва. В Русия те работят с фондацията на покойния Евгени Примаков.
"Вторият коридор е свързан с Делян Пеевски. На празния стол след убийството на Илия Павлов сложиха именно Пеевски, той урежда сметките на Сарая и на Доган. При министър на вътрешните работи Румен Петков имаше двама заместник - министри. Единият се самоуби във вилата си в Кокаляне - Румен Андреев, полковник от ДС. Другият е паскал Паскалев, синът му е в една от известните кантори, които управляват имуществото на Пеевски. Синът на Румен Андреев също има адвокатска кантора и също работи за Пеевски. Тук другата фигура е Георги Първанов.
Има и трети коридор - Пловдивски - начело с Георги Гергов, почетен консул на Русия и той води до президента Радев и до неговите съветници, тук е неочаквано изплувалия във властта Джевдет Чакъров", разказа Октай.
Той припомни, че Ахмед Доган стана собственик на ТЕЦ Варна. Този ТЕЦ има кредитен портфейл в една българска банка. Това превръща Доган в заложник на втория коридор, който държи финансовите средства. "Булгаргаз" обаче осъди ТЕЦ Варна за 36 милиона лева с лихвите за доставен природен газ. Синът на Джевдет Чакъров бе назначен в борда на "Булгаргаз" и то по времето, когато вървеше дело за дълга на ТЕЦ Варна. И започнаха събития във Варна - удариха съдийка, удариха и прокурор. Въпреки това присъдата излезе и Ахмед Доган получи изпълнителен акт за 36 милиона лева.
"Когато напуснах Доган и ДПС, бях обвинен като шеф в предизборния щаб на партията заради малкото гласове и ако не бяха гласовете от Турция, нямаше да влезем в парламента. Затова направих фонд "Избори" и го регистрирах в съда, а начело застана д-р Адемов. Другите двама в ръководството бяха Емин, бог да го прости и Карадайъ. Така парите, които влизат в партията отиват в този фонд, а не при Доган", разказа Октай.
Според него, единият коридор поставя капан на другия, за да вземе властта в Сараите. Капанът е ТЕЦ Варна. Затова Певески си предлага услугите на Доган и става "хиперактивен" и "феноменален".
14.01.2024, 10:15 часа
712 1
Коментари

А турското "влияние"???

14.01.2024, 18:27 часа
А немското влияние ? А еврейското влияние? А шибаното американско просташко влияние ??? А кой съм АЗ ???? А коя е онази Жена пред мен ??? А онова детенце кое е ??? Изроди държавни продажни проклети да сте !!! Човеци не останаха по старите земи наши !
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha