Защо да мастурбираме, дори ако имаме партньор?

Защо да мастурбираме, дори ако имаме партньор? Повечето хора смятат, че не е редно да се мастурбира, докато имат партньор.
За някои е обидно да разберат, че човекът до тях се самозадоволява в моментите, в които има време за себе си, тъй като чувстват, че не са достатъчно добри и не дават необходимото удоволствие на любимия си.
Напълно нормално и дори полезно да си даваме интимни ласки сами на себе си, независимо, че в живота ни има човек. Това ще ни направи и по-разбиращи по отношение на решението на партньора ни да мастурбира.
Ето няколко причини да се самозадоволявате:

Облекчава стреса
Стресът е тихият убиец на нашето време. Гневът, умората и раздразнението се натрупват с годините, което води до кавги и пропуски. Мастурбацията ще изпълни тялото с ендорфини и ще намали нивата на стрес. Отдавна е доказано, че оргазмите имат положителен ефект върху цялостното благосъстояние на жената. В кулминационния момент мозъкът освобождава допамин, който освен всичко друго подобрява мотивацията.

Помага ви да опознаете себе си
Мастурбацията ще ви помогне да изследвате собственото си тяло и да намерите онези точки, които водят до ярък оргазъм. С възрастта тялото ви се променя, както и вашите сексуални вкусове и предпочитания. Това, което ви е харесвало вчера, днес може да ви дразни. Опознайте себе си, за да можете по-късно да покажете и кажете на партньора си как да ви достави удоволствие.

Подобрява самочувствието
Сексуалната привлекателност на партньорите в дългосрочни връзки често намалява. Хората се променят с възрастта: наддават или губят тегло, губят еластичността на кожата си и т.н. Въпреки това, партньорите са свързани от много други неща, не по-малко важни - общи планове за живот, цели и бъдеще. Колкото и да е странно, мастурбацията помага за подобряването на самочувствието. Причината за това е вниманието към себе си, вслушването в желанията и задоволяването им. Такова уважение към себе си и вашите нужди ви позволява да се чувствате по-уверени и привлекателни.

Стимулира фантазиите
Когато имате желание за интимност, но партньорът не е в настроение, уморен е или е в командировка, мастурбацията помага за реализирането му. Можете да фантазирате за вашия мъж или за ваш колега. Насаме със себе си можете да си представите много неща, а фантазиите ви нямат граници. Никой няма да знае за това, а ще бъде вашата малка и много приятна тайна.

Подпомага сексуалното желание
В една дългосрочна връзка рутината и скуката не могат да бъдат избегнати. Страстта постепенно отшумява и сивотата на ежедневието става факт. Сексът се превръща от празник в ежедневие, за което не винаги имаме сили и настроение. Мастурбацията ще ви помогне да бъдете по-палави, дори ако сексът се случва само от време на време.

По-малък шанс от изневяра
Дългият съвместен живот не гарантират лоялност. Хората живеят заедно, но телата им могат да имат различен сексуален апетит и предпочитания. Мастурбацията е опция, която помага да се справите с изкушенията, които възникват в живота на всеки човек. Развихрените фантазии ще съхранят връзката и дори ще ѝ придадат повече яркост.
28.01.2024, 10:00 часа
479 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha