Няма край! Пускат пътя Мездра-Ребърково двупосочно, но следва ново затваряне

Няма край! Пускат пътя Мездра-Ребърково двупосочно, но следва ново затваряне Участъкът от международен път Е-79 между Мездра и Ребърково ще бъде отворен в обявения срок – 15 февруари, обещаха министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков и шефът на АПИ Ясен Йорданов на среща във Враца, видя репортер на агенция BulNews. Движението ще бъде пуснато в едната лента, двупосочно, докато пътят бъде завършен напълно. 
Това обаче не е краят на тегобите за жителите на Северозапада, тъй като ще последва ново затваряне. То се налага за изграждането на два пътни възела – „Дърманци“ и „Мездра“. Кога точно ще стане това обаче не стана ясно на днешната среща.
„Затварянето на пътя е непопулярно решение, създаващо дискомфорт за жителите и бизнеса. То обаче беше неизбежно. За това време имаме 65% напредък, над 1 милион тона скална маса е преместена, за да бъде разширено трасето. Изпълнена е и значителна част от пътната работа, до ниво подосновен пласт“, каза министър Цеков.  
Той обеща, че в рамките на настоящата 2024 година пътят между Мездра и Ботевград ще бъде завършен напълно. 
Това не е единствената радостна вест за жителите на Северозапада. Министърът на регионалното развитие заяви, че се работи по още някои ключови инфраструктурни проекти в региона. 
В програмата на АПИ за периода 2024-2026 г. е заложена модернизация на 244 км републиканска пътна мрежа на територията на област Враца. Предвижда се основен ремонт на пътя за Монтана и превръщането му в скоростен. В рамките на този проект ще бъде обновен и обходният път на Враца. 
След завършването на Е-79 между Мездра и Ботевград ще бъде направен основен ремонт и на пътя Мездра-Враца. Освен това предстоят ремонти и на всички обходни маршрути, пострадали от пренасочването на трафика заради затварянето на трасето. 
В момента тече процедура по изработването на идеен проект за ремонт на пътя Враца-Оряхово. АПИ кандидатства за финансиране по програма за развитие на регионите. С този проект се предвижда и изграждане на обходен път на Оряхово. Докато трае процедурата, която ще отнеме време, ще бъде извършен ремонт само на проблемните участъци. 
16.01.2024, 14:24 часа
5587 8
Коментари

Баце Инженер-пътищар

17.01.2024, 09:29 часа
Тия пустиняци летоска в хубаво и слънчево време имаше по 4-5 човека на целия обект. Сега бързали. Въобще няма смисъл да пускат трафика по една лента, две ленти, две платна и тн. щото докато стане цялото готово това дето са го пуснали ще е за ремонт.

схемички или

17.01.2024, 07:57 часа
Пътя от Мездра през Крета дето го нямало на картата се,, ремонтира'' периодично с пари на община Мездра и се пишат кой знае какви цифри, но ако имаш претенции за състоянието му, той не съществувал. Но многото,, ремонти'' са тооолкова изгодни .

нека

17.01.2024, 07:54 часа
Крадлива и мързелива нация. Останалите ги мързи да протестират дори . Всеки си заслужава съдбата, щом търпи или участва в многобройните схеми. Гражданите които изискват получават. Европейския съюз яко стимулираше корупцията и все още го прави.

Пламен

17.01.2024, 05:21 часа
Ненормална работа, вместо лентите на пътя да минават по равното дето е веца - събаряме цели скални балкани. Възникват въпросите, кой е разрешил веца да се строй на това място или може би събарянето на балкана е по доходно???

izi

16.01.2024, 17:03 часа
Пак лъжат. На снимките с дрона се жижда че 15 февруари е нереален срок. Замазват временно очите на хората. Аман от управляващи демагози.

Е

16.01.2024, 15:10 часа
Знаем ги ние тия ремонти дето ще правят на обходните пътища. Трима братчеди с лопати и кирки и едно ремарке асфалт ще запълнят някоя дупка тук-таме и това е. И едни пари ще бъдат усвоени.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha