Община Враца дава 75 бона за овладяване на популацията на бездомните кучета

Община Враца дава 75 бона за овладяване на популацията на бездомните кучета Община Враца отпуска 75 000 лева за овладяване популацията на бездомните кучета. За целта вече има обявена обществена поръчка, научи агенция BulNews.
Четириногите ще бъдат залавяни от избраната фирма и ще им бъдат извършвани ветеринаромедицински манипулации, като обезпаразитяване, ваксинация срещу бяс, кастрация и маркировка. Транспортирането на заловените кучета ще се извършва със специално оборудвани и обозначени превозни средства с добра вентилация. Служителите пък трябва да са преминали курс за хуманно отношение и защита на животните.
След това кучетата ще се връщат по местата, от които са взети. Не се допуска обаче връщането им в дворове на детски ясли и градини, училища, болници и в близост до площадки за игра на деца и автомагистрали.
Всички дейности ще бъдат извършвани хуманно и целят опазване на живота, здравето и доброто състояние на животните, предпазването им от насилие и жестоко отношение, осигуряване на подходящи грижи и условия за живот, категорични са от община Враца. 
Евтаназия ще бъде извършвана само на неизлечимо болни и доказано агресивни безстопанствени кучета.
Фирмите, желаещи да се грижат за бездомните животни в града, могат да подават документи за участие в подбора в срок до 23 януари.  
 
17.01.2024, 08:40 часа
1286 3
Коментари

V

17.01.2024, 12:23 часа
Ще има ли развитие някога по сагата " РЕКОНСТРУКЦИЯ НА ОБЩИНСКИ ИЗОЛАТОР ЗА БЕЗДОМНИ КУЧЕТА В МЕСТНОСТТА „ДЖУДЖАНСКИ ПОТОК“, ГРАД ВРАЦА"? През 2021 год. последно ни бе обещано от К.К., че това ще стане в най-кратък срок! Явно някой не желае това!!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha