Задържаният за детско порно старозагорец е действал в чужбина

Задържаният за детско порно старозагорец е действал в чужбина 41-годишен мъж от Стара Загора е с обвинения за разпространяване на порнографски материали на непълнолетни лица. Мъжът е разпространил над 11 000 файла с детска сексуална експлоатация. В компютъра му са открити огромно количество файлове с порнографско съдържание, казват от държавното обвинение. Мъжът е задържан.
„В световен мащаб съществуват мрежи от типа peer-to-peer, в които лица споделят файлове със сексуално съдържание. Както и в този случай са разпространени файлове, които представляват изображения и видеофайлове на сцени със сексуална експлоатация и насилие на деца”, заяви Таня Димитрова, районен прокурор на Стара Загора.
По думите ѝ сред жертвите има и невръстни деца.
„При осъществяване на системен мониторинг на тези разпространявани порнографски материали от дирекция „Киберпрестъпност” към ГДБОП, заедно с техни сродни служби от други страни, е установено, че въпросното обвиняемо лице, което е с местожителство в Стара Загора, е разпространило към държава извън България именно такива файлове”, обясни Димитрова.
Няма данни кадрите да са заснети в България.
„Конкретните обвинения са за това, че е държал на компютъра си и е разпространявал такива файлове”, каза Димитрова.
Мъжът е заплашен от 3 до 6 години затвор по едното обвинение и до 5 години за другото, както и с глоба до 10 000 лева.
Обвиняемият не се признава за виновен и не дава обяснения. Мъжът е неосъждан.
18.01.2024, 11:27 часа
377 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha