Берковица почете паметта на Йордан Радичков с изложба /снимки/

Берковица почете паметта на Йордан Радичков с изложба /снимки/ Днес, 21 януари, се навършват 20 години от кончината на писателя Йордан Радичков.
Десетки граждани се събраха в Културния център, за да отдадат почит към магьосника на словото и неговото творчество.
На събитието присъстваха Иван Кирилов – председател на ОбС – Берковица, Радослав Найденов - кмет на Община Берковица, Станислава Витанова – Вр. и. д. Директор на Музеен комплекс – Берковица, общински съветници, родолюбиви граждани, деца от училища и детски градини.
Учениците Кристин Иванова и Мирослав Иванов от Първо ОУ "Никола Вапцаров" гр. Берковица, с ръководител Ива Василева прочетоха избрани откъси от книгата "Йордан Радичков. Интервюта", в която са събрани най-интересните разговори с писателя в периода на 60-те до средата на 90-те години.
По този повод Държавен архив - Монтана гостува в Културен център "Йордан Радичков" - Берковица с изложбата "Памет за Радичков". Тя бе представена от г-жа Ангелина Емилова, началник на отдел "Държавен архив" – Монтана и ще остане в културния център до края на месец януари.
От Музеен комплекс - Берковица канят всеки, който не е успял да присъства на откриването, да разгледа изложбата, която е достъпна от понеделник до петък от 8.30 до 12.00 и от 12.30 до 17.00 часа.
21.01.2024, 14:57 часа
383 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha