Великобритания ще похарчи над 500 млн. USD за борба с дронове

Великобритания ще похарчи над 500 млн. USD за борба с дронове Великобритания ще похарчи 514 млн. USD за модернизиране на зенитно-ракетната система (SAM) Sea Viper, която се използва за борба с дронове в Червено море, съобщи аг. Reuters, позовавайки се на британското министерство на отбраната.
Системата за противовъздушна отбрана Sea Viper ще получи ракети с нови бойни глави и софтуер, способен да отблъсква заплахи, идващи от балистични ракети. Договорът за модернизация е сключен с британското подразделение на производителя на ракетни системи MBDA.
След ескалацията на палестинско-израелския конфликт в Ивицата Газа йеменското движение Ансар Аллах (Хути) обяви, че ще нанесе удари на израелска територия и няма да позволи на свързани кораби да преминат през водите на Червено море и Баб пролива ал Мандеб, докато операцията е в ход, палестинският анклав няма да свърши. От 19 ноември 2023 г. хусите са атакували повече от 26 кораба и цивилни плавателни съдове в Червено море, според оценки на Централното командване на САЩ.
21.01.2024, 16:23 часа
220 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha