Извънредно! Заплашиха с бомби няколко училища във Врачанско, обявиха неучебен ден в 6 общини

Извънредно! Заплашиха с бомби няколко училища във Врачанско, обявиха неучебен ден в 6 общини Няколко училища от Врачанско са били заплашени с бомби, научи агенция BulNews.
По първоначални данни става дума за учебните заведения на територията на общините Козлодуй, Хайредин, Криводол, Борован, Мизия и Роман.
Според неофициална информация сигнал за заложените взривни устройва е подаден още снощи на телефон 112. От местните участъци незабавно уведомили кметовете на общините, с цел да бъдат взети навременни мерки.
"Предупредиха ни снощи и за да не рискуваме, все пак става дума за живота на децата ни, за днес е обявен неучебен ден на територията на община Хайредин. Изчакваме полицията да си свърши работата. Извършват се проверки и докато дейностите текат, най-доброто решение е учениците да си останат у дома", каза пред наш репортер кметът на Хайредин Тодор Алексиев.
В останалите четири общини - Враца, Мездра, Бяла Слатина и Оряхово, се провеждат редовни учебни занятия, каза началникът на Регионалното управление по образованието Лорета Колева.  
23.01.2024, 08:25 часа
4994 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha